higher quality

Home > higher quality

Higher quality, Less Energy!

Less Energy biedt een zeer breed assortiment in LED-verlichtingsproducten aan waaronder: (track)spots, downlights (inbouw), opbouw, modules en panelen. Alle producten worden gemaakt in Europa. Vanwege de unieke productiemethode bieden wij louter producten aan van hoge kwaliteit  met slechts 0,5% uitvalpercentage. Een standaard garantie van 7 jaar zegt genoeg. En dan ook nog eens tegen een sterk concurrerende prijs.

image-blog-2

Kwaliteit betekent duurzaam

Een duurzaam gebouw is een breed begrip. Een duurzaam gebouw kan een bestaand gebouw of nieuwbouw zijn, waarbij er rekening gehouden wordt met de effecten op het milieu (planet). Denk hierbij aan het hergebruik/recycling van duurzame materialen en producten of het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. Ook houdt een duurzaam gebouw rekening met de markt- en toekomstwaarde (profit) en zorgt voor een gezonde en veilige werkomgeving (people).

De voordelen van een duurzaam gebouw

Bij duurzaam bouwen of renoveren gaat het om het ontwerpen en bouwen van gebouwen en bouwwerken met milieuvriendelijke producten. Hierdoor wordt het milieu minder belast. Ook kunnen producten of bouwdelen worden gebruikt die een langere levensduur hebben. Dit verspreidt de negatieve milieueffecten over een langere periode en zorgt voor een jaarlijkse vermindering. Om het overzichtelijker te maken, hebben wij vijf voordelen op een rij gezet.

House building and city construction concept: evening outdoor urban view of modern real estate homes. See also:

1. Het imago van het bedrijf

Een duurzaam gebouw is gunstig voor het imago van je bedrijf. Dankzij je gebouw geef je het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast kun jij je creativiteit tonen met een ontwerp of materialen die minder milieubelasting met zich meebrengen. Hierdoor je onderscheidt jezelf van anderen.

2. Stijging vastgoedwaarde

Een duurzaam gebouw behoudt langer zijn waarde. Voor kantoren betekent dit een hogere beleggingswaarde. Uit onderzoek blijkt dat duurzame kantoren gemiddeld 9% meer waard zijn én ongeveer 10% hogere huuropbrengsten opleveren. In de huidige kantorenmarkt is duurzaam bouwen daarom eigenlijk al een must.

3. Lage energie- en onderhoudskosten

Duurzame gebouwen hebben zeer lage energie- en onderhoudskosten. Werkzaamheden zijn zo gepland dat onderhoudskosten geminimaliseerd zijn en het primaire proces minimaal verstoord worden. Daarnaast maak je gebruik van duurzame producten met een langere levensduur, waardoor je in de toekomst minder inspanning hoeft te verrichten. Een goed voorbeeld hiervan is dat je TL-verlichting vervangt voor dynamisch licht. Hierdoor bespaar je tot 65% aan energie en gaan de armaturen zeven keer langer mee.

4. Hoge comfort

Het hoge comfort in duurzame gebouwen wordt onder andere bereikt door goede warmte-isolatie, ventilatie en verlichting. Dit levert een goed werkklimaat en dat zorgt voor goede werkprestaties en een relatief laag ziekteverzuim. Door bijvoorbeeld hogere lichtopbrengsten of daglichtondersteuning te creëren, zorg je voor een prettiger lichtbeleving aan je collega’s.

5. Stimuleringsregeling vanuit de overheid

De overheid stimuleert bedrijven extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. Daarom stellen ze subsidies beschikbaar. Door bijvoorbeeld zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels aan te schaffen, kun je ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijgen. Voor de verlichting kun je voor de energie-investeringsaftrek (EIA) of de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) in aanmerking komen.

Een duurzaam gebouw kent veel voordelen, vooral op het gebied van comfort, exploitatie en milieu. Minstens zo belangrijk zijn het “groene” imago en met name voor kantoren de gunstige waardeontwikkeling en de goede verhuurbaarheid.

Delen via: