smarter solutions

Home > smarter solutions

Higher quality, Less Energy!

Investeren in de toekomst

Steeds meer facility managers investeren in een prettige en comfortabele kantooromgeving. Zo willen ze stimuleren dat werknemers zich steeds meer thuis voelen op kantoor en daardoor een betere werkprestatie leveren. Comfort op het kantoor wordt namelijk voor de werknemer steeds belangrijker. Dit zit ‘m in bijvoorbeeld temperatuur, frisse lucht, akoestiek maar ook in verlichting. Een goede kantooromgeving is een duurzame investering, maar verdient zich terug door het verlagen van de personeelskosten, omdat ziektekosten bijvoorbeeld afnemen.

Personeelskosten

Wist je dat gemiddeld 90% van de operationele kosten uitgegeven wordt aan personeelskosten? Een optie om deze kosten te verlagen, is het creëren van een comfortabel kantoor. Een werknemer die met plezier naar zijn werkplek gaat en zich en goed voelt, wordt ook minder snel ziek. Een comfortabele werkomgeving verhoogt productiviteit. Wil je een aantrekkelijke organisatie zijn? Investeer dan in het welzijn van je werknemers! Naast salaris is een goede sfeer erg belangrijk. Richt bijvoorbeeld een relax en werkplek in zodat werknemers de mogelijkheid hebben om te ontspannen en zich weer op kunnen laden. Realiseer dit door dimbare verlichting, fijne stoelen en banken zorg dat je verblinding en ongewenste lichtreflecties vermijdt. Des te positiever een werknemers is over zijn werkplek, des te minder verzuimkosten er gemaakt worden.

big_diamond
SBC-1_J-2

Een comfortabel kantoor

Een comfortabele kantooromgeving creëer je door te letten op verschillende omstandigheden. Allereerst speelt de temperatuur een belangrijke rol. De werknemer voelt zich fijner wanneer het kantoor een gemiddelde temperatuur heeft tussen de 21 en 24 graden. Let hierbij ook op de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Ten tweede speelt de luchtkwaliteit een rol. Frisse lucht helpt werknemers om goed na te kunnen denken zonder suf te worden. Ook op gebouw technisch vlak integreer je comfort door bijvoorbeeld zoninstraling en verbetering van de akoestiek. Geluid kan namelijk een negatief effect hebben op de productiviteit. Mooie houten vloeren kunnen voor enorme galm zorgen, waardoor de concentratie van werknemers daalt. Daarnaast speelt verlichting op de werkplek een grote rol. Deze moet namelijk passen bij de leeftijd, taak en ruimte waarin de medewerker zich bevindt. Juist dag- en kunstlicht zorgt voor betere prestaties op de werkvloer. Daarbij komt ook dat goede verlichting zorgt voor een alertere houding en minder vermoeidheid. Hierdoor neemt het aantal fouten af.

Comfort en duurzaamheid

Voor meer comfort en energiebesparing in je kantoor, maak je gebruik van duurzame installaties. In welke mate je gebouw duurzaam is, kun je aanduiden met het BREEAM certificaat of het energielabel. Om comfort op de werkplek te meten en te beoordelen, kun je gebruik maken van de WELL Building Certificate. De WELL building standard is een keurmerk dat zich richt op zeven gebieden, namelijk lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. Een onderneming die het WELL building standard heeft, geeft een teken af dat zij zich inzetten voor een duurzaamheidsambitie die gericht is op het welzijn van zijn medewerkers. Dat maakt een onderneming zeer aantrekkelijk voor (potentiële) werknemers. Millennials selecteren nu al steeds meer op basis van comfort en duurzaamheid, dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Zij hechten veel meer waarde aan gezonde en inspirerende werkomgevingen. Als je deze groep aan je organisatie wilt binden, moet je hierin investeren.

14_Biodynamische verlichting
Delen via: