• Zorgrésidence Landgoed Rijckholt

    Dat is wonen met zorg
  • Op een prachtige locatie

    Rust en ruimte in een natuurlijke omgeving
  • Onze ruime villa's met appartementen

    Exclusief en voorzien van alle faciliteiten

Welkom bij

Landgoed Rijckholt

Landgoed Rijckholt is een woongemeenschap voor ouderen. Het landgoed is een parkachtige buitenplaats van 6,7 hectare in Zeeland. Op het landgoed zijn verschillende huizen en appartementen voor ouderen die (nog) geen of juist intensieve zorg behoeven. Door paviljoenbouw is een soort dorp voor ouderen ontstaan met meerdere faciliteiten zoals een atelier en een restaurant. Er is ook een Bed & Breakfast.

about
about about about about

Landgoed Rijckholt: Een woongemeenschap voor ouderen.

Er zijn diverse mogelijkheden om te wonen op het landgoed. Onze opzet is kleinschalig, met meerdere kleine huizen ingebed in een gevarieerde landelijke omgeving, die meer de sfeer van een dorp uit wil stralen dan een instelling. Onze bewoners huren hun eigen huis, dit betekent dat wij daar te gast zijn.

Heerlijk en veilig in uw eigen huis

Een huis met een eigen voordeur en een eigen badkamer. U kunt uw huis met uw eigen spullen inrichten. Als bewoner kunt u ook heerlijk op uw eigen veranda of balkon in het zonnetje zitten. In de tuin kunt u naar de kas of door de boomgaard lopen. Het terrein biedt de ruimte en het gevoel van zelfstandigheid. Door de omslotenheid is het ook veilig en geborgen en is er steeds iemand in de buurt.

Faciliteiten op landgoed Rijckholt

Wij zijn in 'ons dorp' van alle gemakken voorzien

De villa’s

Zelfstandig wonen met zorg en service op afroep. De appartementen in de Villa’s zijn voor vitale ouderen die graag landelijk en zelfstandig willen blijven wonen, met de zorg achter de hand. Er zijn in totaal 12 appartementen van 100m2

Restaurant

Restaurant de Korenbeurs bevindt zich op Landgoed Rijckholt en is betiteld in een artikel over de Gastronomie in Zeeland, door het grote Belgische tijdschrift 'Touring explorer', met de mooie omschrijving: Verrassend lekker en met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding

Het landhuis

De appartementen in het Landhuis zijn geschikt voor mensen die graag hun privacy behouden, maar ook sociaal contact zoeken. Er is altijd een zuster in huis aanwezig die zorg kan bieden en gezelligheid. Het is een huiselijk en particulier alternatief voor het verzorgingshuis.

het hofje

Het Hofje geeft gezelligheid, sociale contacten en toch de privacy van een eigen appartement met eigen voordeur. De zorg komt aan huis indien nodig en kan ook intensiever worden als daar behoefte aan is.

Het dorp

Op het landgoed is een veelheid aan mogelijkheden. De opzet is kleinschalig, met meerdere kleine huizen ingebed in een gevarieerde landelijke omgeving, die meer de sfeer van een dorp uit wil stralen dan een instelling. Onze bewoners huren hun eigen huis, dit betekent dat wij daar te gast zijn.

Huize Valkier

Huize Valkier is een kleinschalige woonvorm voor 8 mensen met een dementie. De appartementen zijn 25m2 met een eigen badkamer. Er zijn twee grote woonkamers met een eigen open haard, veel vrij uitzicht, een terras rondom en een omsloten tuin met kippen en konijnen waar bewoners zelfstandig in kunnen wandelen.

Rondleiding? Wilt u meer weten over wonen op Landgoed Rijckholt? Wij geven u graag een rondleiding op ons prachtige terrein.

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wat onze gasten zeggen...

Hier vullen we graag een paar echte testimonials in. Hebben jullie dit tot jullie beschikking? Een fotootje erbij maakt een testimonial geloofwaardig.

Peter SchipperGeersdijk
image

Hier vullen we graag een paar echte testimonials in. Hebben jullie dit tot jullie beschikking? Een fotootje erbij maakt een testimonial geloofwaardig.

Ella de BaarGeersdijk
image

Hier vullen we graag een paar echte testimonials in. Hebben jullie dit tot jullie beschikking? Een fotootje erbij maakt een testimonial geloofwaardig.

Jan SteketeeGoes
image

Verhalen van Landgoed Rijckholt

Dagopvang dementerende ouderen

Dagopvang is het antwoord op het langer thuisblijven van mensen met een (beginnende) dementie. Ze noemen het ook dagbesteding of een parttime verpleeghuis. Maar...

Herken dementie op tijd

Dementie verschijnselen: herken dementie op tijd Een eenvoudig testje geeft vaak duidelijkheid. Dementie is niet altijd even makkelijk te herkennen. Zeker in de beginfase...

Het belang van eenzame ouderen bezoeken

Eenzaamheid is geen feit maar een gevoel. Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn. Maar het is goed om eenzame ouderen te bezoeken,...